5 sport, amit tavasszal érdemes elkezdened

Ha tavasz, akkor jó idő, és ha jó idő, akkor irány a természet! Összegyűjtöttünk 5 olyan mozgásformát, ami nem csak jól átmozgat, testedre-lelkedre jótékony hatással van, de még élvezni is fogod!

1. Tollas

Csupán két ütőre, egy labdára és egy partnerre lesz szükséged. Utóbbi több szempontból is előnyös, hisz jó társaságban mindig élvezetesebben telik az idő, és ha nehezebben vennéd rá magad a mozgásra, van, aki miatt nem fogod elnapolni a sportolást. Gyakorlatilag tested minden izmát erősíted vele, ráadásul kiváló kardió edzés is. 

2. Lovaglás

Ha egy szót kéne mondanunk: szabadság. Ezt jelenti lovon ülni, hát kell ennél több? Egész kicsi kortól kezdve életünk végéig gyakorolhatjuk ezt a mozgásformát, ami személyiségünkre is nagy hatással lesz. Lóval együtt dolgozni ugyanis sok mindenre megtanít, neveli az embert. Lényegében az egész tested átmozgatja, megtanulod a helyes testtarást, az elméd megtisztul, ráadásul a léleknek felér egy terápiával is.  

3. Görkorizás

Az egyik legjobb zsírégető mozgásforma, ám egyáltalán nem veszélytelen. Bármilyen életkorban végezhető, de ha rég volt a lábadon, vagy esetlen még sosem próbáltad, akkor érdemes védőfelszerelésről is gondoskodnod, és semmiképp se a városi forgatagban kezdj el gyakorolni, hanem egy nyugis helyen. Ami biztos, élvezeti faktora egy 10-es listán 12-es!

4. Biciklizés

Nem nagyon szorul magyarázatra, ha bekopogtat a tavasz, egyből előkerülnek a bringák. Amellett, hogy gyönyörű alakod lesz, ha mindenhova bicajjal jársz, teszel a légszennyezettség ellen is. Egyre több kerékpárútvonal létezik hazánkban, fedezz fel minden hétvégén egy újat, így megismerheted hazánk rejtett szépségeit is.

5. Futás

A futásnál hatékonyabb kardió edzés nemigen létezik. Amire mindenképpen szükséged lesz: egy jó futócipő, így elkerülheted a sérüléseket, láb- és hátfájdalmakat. Az edzőtermi edzések után meglátod, kész felüdülés lesz a szabadban futni, főleg, ha egy szép erdei, madárcsicsergős útvonalat választasz magadnak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük